- نویسنده : رسانه زبان
- بازدید : [۷۷۲] مشاهده
- دسته بندی : دسته: اخبار , کتاب، منابع و انتشارات , رویداد و همایش ,
مراسم رونمایی از نسخه عربی کتاب «زخم و زیتون؛ یادگاران و روزگاران» نوشته عباس خامهیار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان در نمایشگاه بینالمللی کتاب بیروت برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل از روزنامه لبنانی «الأخبار»، این مراسم فردا پنجشنبه، ۱۹ اسفندماه با حضور محمد وسام المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان، عباس خامه یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان و مؤلف کتاب و جمعی از اندیشمندان و نویسندگان لبنانی و غیر لبنانی برگزار خواهد شد.
همچنین محمد وسام المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان، حجتالاسلام محمد اسدی، موحد مدیر عامل مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی، علی زیتون، استاد دانشگاه و پژوهشگر امور فرهنگی در عرصه بینالملل، «طراد حماده» شاعر شهیر و وزیر سابق کار لبنان و مریم میرزاده، پژوهشگر و نویسنده ایرانی در این نشست سخنرانی خواهند داشت.
خضر نبها، استاد فلسفه و کلام دانشگاه لبنان مدیریت این نشست را برعهده داشت و مؤلف اثر به معرفی این کتاب در نشست رونمایی خواهد پرداخت.
نسخه عربی «زخم و زیتون؛ یادگاران و روزگاران» اخیرا به صورت مشترک از سوی انتشارات بینالمللی الهدی و انتشارات اثر چاپ و منتشر شد.
«زخم و زیتون» در ۵۰۰ صفحه شامل روزنوشتهای دکتر عباس خامهیار از رویدادها و یادگاریهای دورههای مختلف مدیریت فرهنگی خود و نیز روایتهایی از افراد و شخصیتهای برجسته فرهنگی سیاسی و معنوی چند دهه اخیر ایران و اسلام است که با آنها تعامل و مراوده داشته است.
علی لاریجانی در مقدمه نسخه فارسی کتاب زخم و زیتون، نوشته است: جمع سفرکردههای مؤثر در یک قاب، با نویسندگی شایسته، تذکاری آیینساز برای آدمی است که فراغت خود را بدان بسپارد. به همین دلیل، زخم و زیتون را میتوان همراه و همگامی صادق برای خلوت آدمی دانست.
پروفسور سلیم دکاش، رئیس دانشگاه سنت ژوزف(الیسوعیه) لبنان نیز، در مقدمه نسخه عربی کتاب آورده است: نگارنده با بیانی شیوا و گویا میکوشد ارتباط چهرههای درخشان با سطوح عالی تمدن و فرهنگی ایرانی اسلامی را در زمینههای مختلف ادبی، شعری، تاریخی، عرفان اسلامی، تصوف، سیاست و تفسیر برجسته و تبیین کند.
دکاش در بخشی دیگری از مقدمه کتاب با بیان اینکه کتاب دربردارنده مطالب بسیار غنی و سرشار از نکات تاریخی و فرهنگی است، صفحات مربوط به رابطه قوی و تأثیرپذیری مسیحیان مشرق زمین از فرهنگ و تمدن ایران و همچنین بازتاب جلوههایی از این فرهنگ وتمدن در آثار ادبی، زبانی و پژوهشی آنها را از جمله صفحات درخشان و پربار کتاب توصیف میکند.
گفتنی است، شصتوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب «بیروت»، روز شنبه ، ۱۴ اسفند با حضور «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان، جمعی از مقامات و شخصیتهای سیاسی، دانشگاهی، دینی و فرهنگی لبنان و نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران گشایش یافت.
این دوره از نمایشگاه کتاب «بیروت» پس از وقفه سهساله به دلیل ناآرامیهای داخلی، شیوع ویروس کرونا و انفجار بندر بیروت که باعث تخریب مکان برگزاری نمایشگاه شد، پس از بازسازی یکی از سالنهای نمایشگاهی، به مدت ۱۰ روز ادامه دارد.